Sebastian Wierzbicki

Opis

Sebastian Wierzbicki, ur. w 1977 r., socjolog, absolwent Uniwersytetu Warszawskiego. Kandydat SLD na Prezydenta m.st. Warszawy w wyborach samorządowych 2014 r.

Przewodniczący Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Warszawie, członek Zarządu Krajowego SLD.

Od 2007 r. wicedyrektor Biblioteki Publicznej m.st. Warszawy – Biblioteki Głównej Województwa Mazowieckiego. Wcześniej pracował w stołecznym samorządzie, administracji rządowej i sektorze prywatnym.

Wiceprzewodniczący Rady m.st. Warszawy. Mandat radnego piastuje od dwóch kadencji, wybierany w okręgu Praga Północ i Białołęka.

Ukończył szereg kursów i szkoleń m.in.: Wyższy Kurs Obronny dla kierowniczej kadry administracji publicznej w Akademii Obrony Narodowej, kurs dla kandydatów na członków rad nadzorczych w spółkach Skarbu Państwa, 3-letni kurs z zakresu Zarządzania i Marketingu, Studium Stosunków Międzynarodowych Instytutu Problemów Bezpieczeństwa, Krajowe Centrum Edukacji Europejskiej i Europejską Akademię Samorządową.

Miłośnik warszawskiej Pragi. Interesuje się historią współczesną i militariami. W wolnych chwilach jeździ na nartach i uprawia sporty wodne.

Kontakt

Strona internetowa: www.sebastianwierzbicki.pl

W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych. Czytaj dalej...