Stanowisko w sprawie łamania prawa przez komitet "Niezależnych"

dodano 2014-11-13 10:09 w kategorii: Powiatowe

Dzisiejszego poranka, 13 listopada 2014, na cztery dni przed wyborami, mieszkańcy Dąbrowy Górniczej mieli okazje przekonać się, co potrafi Tomasz Pasek i jego komitet „Niezależnych”. Na niemal wszystkich skwerach i zieleńcach rozpanoszyły się sosnowieckie maciejki.

KW "Niezależni Tomasza Paska" zaśmiecił nasze miasto powbijanymi w zieleńce tabliczki z nazwą ich komitetu.

Zdesperowany kandydat na prezydenta pokazał tym samym, jaki ma stosunek do porządku i przestrzegania prawa w Dąbrowie Górniczej. Ludzie „Niezależnych” łamali prawo umieszczając tabliczki w pasie drogowym bez uzyskania niezbędnych zgód i bez opłat za umieszczenie reklam.

Podczas gdy większość kandydatów z pozostałych  komitetów wyborczych, zgodnie z prawem wiesza plakaty i umieszcza je w miejscach do tego przeznaczonych, "Niezależni" pokazali dzisiaj, że w dążeniu po władzę posuną się nawet do działań łamiących przepisy.

Zwracam się z apelem do kandydatów z listy "Niezależnych" i kandydata na prezydenta z tego komitetu o powstrzymanie się od takich praktyk, Przynoszą one szkodę wszystkim tym, którzy ubiegają się o poparcie wyborców. Brak szacunku do mieszkańców i prowadzenie kampanii bez poszanowania prawa zniechęca do wszystkich kandydujących.